Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]

E-Kréta belépés

kreta_feher_login.png

Facebook oldal

fb.png
Nincsenek események a hónapban.

HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Névnapok

Ma 2021. 1. 25, hétfő, Pál napja van.
Holnap Vanda napja lesz.

Öko-iskola


okoiskola_logo.gif
2019/2020 tanév eseményei

A világ legnagyobb tanórája
A beszámoló itt tölthető le.

ÖKO Nap és Mozdulj
A beszámoló itt tölthető le.

Erdők hete
A beszámoló itt tölthető le.

Öntésmajorban
A beszámoló itt tölthető le.

Kirándulás a Sághegyre
A beszámoló itt tölthető le.

 
Egészségügyi vetélkedő
Sok éves hagyományunkat követve az idei tanévben is megszerveztük az egészségügyi ismeretekkel foglalkozó vetélkedőnket. Most is novemberben, hiszen ez a hónap az egészségnevelés hónapja. Hagyományaink szerint először az alsó tagozatos osztályok képviselőiből álló csapatokat hívtunk egy játékos, vidám versengésre. Az első és második évfolyamosok. majd a harmadik és negyedik évfolyamosok mérték össze tudásukat. Sőt gyarapították is tudásukat, valamint sokat játszottunk, nevettünk, sőt még táncoltunk is! Szóval jól éreztük magunkat. A feladattípusok a korosztályoknak megfelelőek voltak: színezés, rajzolás, pontok-számok összekötése, labirintus, válogatás, elmutogatás, szavak kitalálása, rejtvény, TOTO, stb. A csapattagok közül valaki először volt, valaki már többedszer, de mindenki úgy köszönt el: viszontlátásra, jövőre is jövünk! Mi pedig szívesen várjuk és fogadjuk őket.   A felső tagozat évfolyamairól sem feledkeztünk meg. Terveink szerint márciusban szervezzük meg, kapcsolódva a víz világnapjához és a Happy hét rendezvényeihez. Erről is jelentkezünk rövid beszámolóval!

 Balogh Katalin pedagógus
 


2018/2019 tanév eseményei


 
Egészségvédelmi vetélkedő
Hagyományosan novemberben - az egészségnevelési hónapban - vetélkedőket tartunk évfolyam szinten. Így történt ez az idei tanévben is. Az osztályközösségeket 3-4 fős csapatok képviselték. Előre nem kellett készülni, a mindennapok helyes napirendje, táplálkozása, tisztálkodási szokásai, a rendszeres mozgás adta tapasztalatok elegendő muníciót adtak a versenyhez. No és a játszani akarás, a jókedv motiválta a versenyzőket. Játékos, vidám feladatokat oldottak meg. Apró, hasznos ajándékokkal jutalmaztuk a résztvevőket. A gyerekek úgy köszöntek el, hogy jövőre is jönnek!

 A szervezők nevében: Balogh Katalin pedagógus
 

"Erdő hete" rendezvénysorozat  
Göbös majorban október első hetében került megrendezésre az "Erdő hete" rendezvénysorozat. Iskolánk minden évben a második évfolyammal vesz részt ezen a programon. Az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, hiszen szép napsütéses időben tölthettük el a délutánt. A gyerekeknek először erdei kézműves foglalkozást tartottak, termésekből készíthettek őszi dekorációt. Ezután bemutatták az erdő élővilágát, az erdész munkáját. A Göbös - majori erdei tanösvény meglátogatása szerepelt még a tervezett programban. Gyorsan lovas kocsira pattantunk és a kocsikázás során bemutatták nekünk a területre jellemző növény - és állatvilágot. Még szarvast is láttunk, pedig nem voltunk túl csendesek. Mire visszaértünk az erdőből, finom szendvicsekkel és meleg teával vártak bennünket. Nagyon jól éreztük magunkat, szép és tartalmas délutánnal lettünk gazdagabbak.
 
 ÖKO NAP 2018. OKTÓBER
 Nagyon furcsa érzés volt belépni aznap az iskolába, hogy ez lesz itt az utolsó ÖKO-napom. Mindig nagyon jók voltak ezen a napon a programok, de az idei évben főleg. Mivel ezen a héten zajlott a „Mozdulj a klímáért!” akció hét, ezért a reggelt ennek a zárásával kezdtük. Előzetes feladatként kaptuk, hogy egy szép almával érkezzünk az iskolába ezen a reggelen. A sportpályára egy felrajzolt nagy almaformába állt be minden felsős és alsós tanuló és az almát feltartva egy felülről lefotózott élőképet alkottunk. Ennek célja az akcióhét egyik gondolatának a képviselése: együnk minél több egészséges gyümölcsöt, almát, mégpedig helyi termelőktől! Ezen az akcióhéten különösen figyeltünk arra, hogy környezetkímélő módon jöjjünk iskolába-így mozdultunk a klímáért, hogy kisebb legyen a légszennyezés. Visszatérve az aktuális napra: az osztályok a délelőttön olyan tevékenységeket folytattak, amelyek az iskolai környezet szépítését, minőségi állagának megóvását szolgálták. Szezonális ablakdíszek készítése, termésképek alkotása, természetes anyagokból ajtódíszek készítése, növények ápolása szerepeltek például. A mi osztályunk kupakokból ragasztással készített előre megrajzolt alakzat szerint faliképeket. Ezek azóta is díszítik a folyosókat a gyerekek tetszésére. Mindezek közbe osztályok képviselői a könyvtárban részt vettek a győri Reflex Környezetvédő Egyesület kiállításának megnyitóján. A kiállított anyagot az osztályok később megtekintették. 11órakor a felső tagozat minden diákja és a negyedikesek átmentünk a Művelődési Központba ahol egy fantasztikus előadásban volt részünk. A Kajárpéci Vizirevű előadásában láthattuk a Dzsungel könnye című előadást. Rendkívül humoros, ötletes és tanulságos volt. Zárásképpen környezetvédelemmel kapcsolatos feladatokat oldottunk meg. Remélem a középiskolában is –bárhova is kerülök- hasonló élményekben lesz részem, mint a Széchenyiben!
 
A diákok nevében: Rédecsi Dóra 8.c osztályos tanuló
 

Keresés

Alapítványunk

   A Csornai Széchenyis
   Diákokért Alapítvány
Adószám: 18536278-1-08

Bannerek


okoiskola_logo.gif


hatartalanul_logo.jpg


Powered By

e107
PHP
MySQL