Hír: : Túrázás a Bakonyban
(Kategória: 2017/2018. tanév)
Küldte: admin
2017. november 02. csütörtök - 08:48:56

Bakony-túra a Cuha-völgyében

Szeptember 30-a, szombat reggel. 6.40-kor indult a vonatunk Győrbe, majd átszállás után utaztunk tovább Vinyére. Odaérkezésünket követően egy játszótér csábított bennünket egy kis mókázásra, majd elindultunk a túránkra. Egy erdőn keresztül vezetett az utunk. A gyönyörű őszi erdő, a tiszta levegő, a természet hangjai nagyon élvezetes élmények voltak. Pihenő következett, ahol mindenki elfogyasztotta a tízóraiját.
Folytatva túránkat a Cuha-patakon kb. 8-9 alkalommal keltünk át. Igaz az előző napokban volt csapadék, mégis átjutottunk a patak medrén, a gázlókon. Hatalmas barlangokat is láttunk. Gyökerekbe kapaszkodva másztunk meg hegyoldalakat. 16 km-es kört megtéve érkeztünk vissza a vasútállomásra. A játszótéren volt alkalmunk pihenni fél órát. Majd megjött a vonatunk, amivel fél 7-re érkeztünk haza.

Köszönjük a szép napot a szervezőknek! Legközelebb is megyünk!

Ladjánszki  Zsófi
7. b osztályos tanuló


Túra a Bakonyban

Szeptember 30-án nagy izgalommal keltem, mert az iskola szervezésében kirándulni indultam.
Vonattal utaztunk győri átszállással Vinyére. Megérkezésünk után a vasútállomáson egy kis pihenővel készültünk rá a túrára.
Először a Hódos-ér irányába indultunk. Csodálatos volt az erdőben. Hegyeken, völgyeken, szakadékokon, fagyökereken, réteken, tisztásokon jártunk. A Porva-Cseszneki vasútállomáshoz érkeztünk, ahol elfogyasztottuk a tízórainkat. Ezután következett a Cuha-völgye. Sokszor kellett átkelni a patakon, szerencsére nem volt magas a vízmennyiség benne, és nem is esett bele senki. Kb. 5-6 km-t sétáltunk a patak mellett. A menetelés végén ismét a vasútállomáson kötöttünk ki és indultunk is haza.

Így telt el a nap. Remélem jövőre is lesz lehetőségem eljönni, akár előbb is!

Leffler Nikolett
7. c osztályos tanuló

Ezen hír származási helye:
( http://csamio.hu/news.php?extend.421 )