Hír: : Öko-nap
(Kategória: 2017/2018. tanév)
Küldte: admin
2017. november 02. csütörtök - 08:53:42

Alsó tagozat

Már évek óta kiemelt feladatként kezeljük iskolánkban a környezeti és egészségtudatos nevelést.  Két éve Öko-iskolaként működik iskolánk. Azóta minden tanévben egy egész napot a környezet és egészség témakörére szánunk. Ebbe bekapcsolódik az alsó tagozat is. E témák köré próbáltunk változatos tevékenységeket felépíteni. 

Idén osztályonként került sor a szervezésre és a nap lebonyolítására. Szinte minden osztályban előkerültnek a zöldségek, gyümölcsök. Volt ahol gyönyörű zöldség szobrok, szoborcsoportok készültek, több osztályban is gyümölcssaláta készült. Beszélgettünk az egészséges táplálkozás fontosságáról, meg is kóstoltuk a nyers zöldségeket, gyümölcsöket, gyümölcs-zöldséglevet préseltünk, és meg is ittuk azt. Volt olyan alsós kisgyerek, aki ppt. bemutatót készített az egészséges életmódról, ami az osztály tetszését is elnyerte. Papírból is elkészítettük a zöldségeket és kigyűjtöttük róluk a legfontosabb tudnivalókat, ami felkerült az elkészített papírfigura mellé.

A szelektív hulladékgyűjtés már nem ismeretlen fogalom az alsó tagozatos gyermekek előtt sem, hiszen az előző tanév  ÖKO- Napján sokat beszélgettünk róla, és a hulladék-telepen megnéztük, hogy zajlik ez a gyakorlatban. Idén a háztartásban keletkezett hulladékból készítettek az alsós tanulók különböző tárgyakat, játékokat, maketteket.
 
Minden résztvevő egyetértett abban, hogy ez a nap nagyon jól sikerült, hogy a tanulásnak ez a módja nagyon hatékony, hiszen, amit a gyakorlatban is megtapasztalunk, sokkal jobban belénk ívódik, és közben nagyon jól is éreztük magunkat, igazi közösségi élményekkel gazdagodtunk.

Árpásiné Brósz Márta
pedagógus
Fotóalbum


Felső tagozat


Október 11-én, egy szép őszi napon került sor a hagyományos környezetvédelmi témanapunkra. Reggel az udvaron egy vidám, a nap célját és programját ismertető megnyitóval kezdődött. Majd az osztályok egy térkép segítségével 7 állomásos város-túrára indultak. Játszótereken, sportpályán, nagyobb zöld területeken és a Csukás iskola udvarán voltak versenyhelyszínek. Ezek mindegyikén szellemi és játékos sportfeladat várt ránk. Tanulságos, ugyanakkor nagyon jó hangulatú, mókás, élvezetes volt ez a nap és ráadásul az iskola épületén kívül!
 
Cser Rebeka
8. a osztályos tanuló

FotóalbumEzen hír származási helye:
( http://csamio.hu/news.php?extend.423 )